Wat is creatief?

Dagelijks lees ik over het creatieve proces. Al jarenlang heb ik discussies met mijn multi getalenteerde vriend Wijbrand Luth. We maken grappen over creatief zijn. “Wauw, jij bent creatief!” En “Hoe heb je dat gedaan, zo dat is echt heel creatief”. 

Creativiteit gaat bij mij samen met naar binnen kijken. Wie ben ik? Wat is mijn missie? Hoe kan ik mijn leven vullen met zin, plezier, optimisme.

Qua opleiding ben ik een Master Industrial Designer. Dat klinkt heel wat maar de werkelijkheid is dat ik me nog steeds geen Master voel. Wat ik wel voel is dat ik energie krijg van dingen maken. Dingen uitproberen. Experimenteren. Wat mij betreft is dat ook de kern van het ontwerp proces. Je begint, met een leeg blad. Misschien heb je naast dat lege blad al wat data. Een woord, een tekening, content van de opdracht gever. 

Daar zit je dan. Aan het werk. Hoppa. Het creatieve proces is begonnen. Zo dat is het voor nu. Maak er een creatieve dag van. :).